Overslaan en naar de inhoud gaan
 • 1.  Online start verkoop: 17 februari 2023 09:00 uur

  U kunt vanaf dit moment de verkoopdocumentatie, zoals plattegronden, verkoopprijzen etc. vinden op de website.

 • 2.  Hoe schrijf ik me in?

  Vanaf 17 februari 2023 09:00 uur kunt u zich inschrijven met uw Vederhof account, om in aanmerking te kunnen komen voor één van de woningen. U kunt maximaal 10 voorkeurswoningen aangeven. De deadline voor de inschrijving is 27 februari 2023 om 12:00 uur. Het moment van inschrijven binnen de inschrijftermijn heeft geen invloed op de toewijzing.

  Wanneer u zich inschrijft voor een woning wordt bij het invullen van het inschrijfformulier gevraagd om een hypotheekverklaring in te dienen, of uw financiële gegevens in te vullen. Bij onderstaande adviseurs kunt u terecht voor een gratis hypotheekverklaring. U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen.

  Het Finament hypotheken & verzekeringen
  030-6925534
  www.finament.nl

  Logo Finament

   

  Steijnborg Assurantiën Hilversum
  035-6238940
  www.steijnborg.nl

  Steijnborg Assurantien

 • 3.  Toewijzing

  De toewijzing geschiedt op basis van gunning door het projectteam en financiële haalbaarheid. De toewijzing vindt plaats op 1 maart 2023. Op de woningen is een zelfbewoningsclausule van 5 jaar van toepassing. Heeft u een woning toegewezen gekregen? Dan neemt een van de verkopende makelaars vanaf 1 maart 2023 contact met u op om een afspraak te maken. Heeft u géén woning toegewezen gekregen, dan ontvangt u een bericht dat u op de reservelijst staat.

 • 4.  Afspraak met één van de makelaars.

  Indien u een nieuwbouwwoning toegewezen heeft gekregen, neemt de makelaar met u contact op en nodigt u uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontvangt u de contractstukken, waaronder de verkooptekeningen en meerwerklijsten van uw gekozen woning. De makelaar neemt de ontvangen informatie gezamenlijk door. Bent u na het gesprek met de makelaar nog steeds enthousiast? Dan zal de makelaar met u een nieuwe afspraak maken voor het tekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst.

 • 5.  Hypotheek afsluiten.

  Na het ondertekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst wordt het tijd om de hypotheek af te sluiten, u heeft hiervoor een termijn van 2 maanden vanaf het tekenen van de overeenkomsten. Het afsluiten van de hypotheek is een belangrijk onderdeel en kan soms erg complex zijn. Wij werken samen met een project hypotheekadviseur. Indien gewenst kan de makelaar uw gegevens bij hen aanleveren voor een persoonlijk advies.

 • 6.  Afspraak met de kopersbegeleider.

  Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt heel wat kijken; keuzes voor badkamer, toilet, keuken, binnendeuren etc. Deze keuzes geven u de mogelijkheid om de woning naar uw eigen smaak aan te passen. Om al deze wensen goed en op tijd te verwerken zal de kopersbegeleider van Kelderman Bouw een aantal weken nadat u de koop-/aannemingsovereenkomst getekend heeft contact met u opnemen voor een afspraak. Tijdens dit gesprek worden uw wensen besproken en kan de optielijst worden ondertekend.

  Tip: zorg dat u van tevoren heeft nagedacht waar u het meubilair (zoals de tv, bank, eettafel etc.) neer gaat zetten en welke opties u wenst. Aan de hand daarvan kunt u bepalen of u extra lichtpunten, loze leidingen of stopcontacten nodig heeft.

 • 7.  De overdracht bij de notaris.

  U heeft de koopovereenkomst getekend, de bedenktijd is voorbij, de ontbindende voorwaarden zijn niet nodig gebleken, de opschortende voorwaarden zijn vervuld, de koop is definitief. Maar daarmee bent u nog geen eigenaar van de woning of het appartementsrecht met de bijbehorende grond. De grond dient namelijk nog officieel te worden overgedragen bij de notaris. De notaris regelt alle juridische zaken rondom de overdracht. De notaris zal u een uitnodiging sturen om de leveringsakte (ook wel transportakte genoemd) te komen ondertekenen. De verkoper en de notaris tekenen deze akte ook. Pas na ondertekenen van de akte bent u officieel eigenaar van de woning of het appartementsrecht met de bijbehorende grond.

 • 8.  De bouwfase

  Verwachte start bouw is medio 2023.

 • 9.  Hoelang duurt de bouw en wanneer worden de woningen opgeleverd?

  De bouw van de woningen duurt ongeveer 1,5 jaar. Wanneer de woningen precies worden opgeleverd is afhankelijk van de voortgang van de bouw en de verkoop. Via nieuwsbrieven in het online klantenportaal, wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de bouwontwikkelingen.Zelfbewoningsclausule

Alle woningen worden verkocht met een zelfbewoningsplicht. Dit betekent dat koper de woning die op de kavel wordt gebouwd zelf (met zijn partner en/of andere gezinsleden) bewonen. Koper mag deze woning dus niet verhuren of op een andere manier in gebruik geven aan andere personen of bedrijven. Deze zelfbewoningsplicht eindigt vijf jaar na oplevering van de woning aan Koper. Op het moment dat Koper de woning binnen deze termijn verkoopt en levert aan een derde, dan moet hij deze zelfbewoningsplicht doorleggen aan de nieuwe koper/eigenaar. Wanneer Koper een Kavel koopt met het doel de woning die daarop wordt gebouwd door ouder(s) of kind(eren) te laten bewonen dan is dit toegestaan. Koper garandeert in dat geval dat de ouder(s) of kind(eren) zich aan de zelfbewoningsplicht houden zoals deze hiervoor is beschreven.