Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland wil zo snel mogelijk een samenleving worden met zo min mogelijk CO2-uitstoot. Om dit te realiseren zullen alle huishoudens op den duur van het gas af moeten. In Vederhof nemen wij actief deel aan dit streven en zijn alle woningen ontworpen volgens het Bijna EnergieNeutraal Gebouwen-principe (BENG).

Duurzaam en voordelig
Alle woningen in Vederhof zijn full-electric. Dit betekent dat de woningen geen gasaansluiting meer hebben, maar door middel van een individuele lucht-water-warmtepomp verwarmd worden. De woningen kunnen voorzien zijn van zonnepanelen die energie opwekken. Dit zorgt voor aantrekkelijke maandlasten en is het goed voor het milieu en voor de waardeontwikkeling van jouw woning. Dit maakt een nieuwbouwwoning in Vederhof helemaal klaar voor de toekomst!

Warmtepomp
Alle woningen hebben een individuele lucht- waterwarmtepomp. Dit is een milieuvriendelijke en gasloze manier om je huis te verwarmen en te voorzien van warm tapwater in de badkamers en de keuken. De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en is direct aangesloten op het verwarmingssysteem. Tevens zorgt de warmtepomp voor de opwarming van het boilervat. Dit boilervat zorgt ervoor dat je altijd over voldoende warm tapwater beschikt.

Vloerverwarming
Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming op de begane grond, de eerste verdieping en gedeeltelijk op de zolder. Deze manier van ‘lage temperatuur verwarming’ heeft veel voordelen ten opzichte van ouderwetse radiatoren, zoals een comfortabel binnenklimaat, een lagere energierekening en complete vrijheid bij de inrichting van jouw woning.

Balansventilatie
Bij goed geïsoleerde woningen, zoals in project Vederhof, hoort een comfortabele en gezonde luchtkwaliteit. Daarom zijn de woningen voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse buitenlucht volledig in balans is met de hoeveelheid afgevoerde vervuilde binnenlucht: dit heet balansventilatie. Dit is een gesloten systeem dat bestaat uit een ventilator, een warmte-terugwin-unit (WTW) en een aantal luchtkanalen welke in de vloeren zijn verwerkt. Een WTW-unit zorgt ervoor dat warmte of koude niet verloren gaat wanneer er frisse buitenlucht wordt aangezogen om de woning te ventileren. 

Door toepassing van dit systeem wordt er extra bespaart op je energiekosten van verwarming in de winter, en koeling in de zomer. In de vochtige ruimtes, badkamer, toilet en keuken wordt de gebruikte lucht afgezogen en in de droge ruimtes, woonkamer en slaapkamer, wordt de verse lucht aangevoerd. Hierdoor ontstaat een comfortabel en gezond luchtklimaat.

Hoogwaardige isolatie
Zowel de vloeren, gevels en het dak van de woningen worden goed geïsoleerd. Op deze wijze isoleert de ‘bouwkundige schil’ optimaal en verliest het binnenklimaat zo min mogelijk warmte. Ook voor omgevingsgeluid biedt dit voordelen.

Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG)
De BENG is een toetsingskader waarbij een nieuwbouwwoning wordt getoetst op de energieprestaties. De eisen zijn erop ingesteld om het energieverbruik van een woning te beperken. De woningen in project Vederhof voldoen aan dit toetsingskader.